• GRM edukacija i omladinski projekat - PRAĆENJE RADA
 • Pomoć lokalnoj zajednici Grm pri renoviranju njihove lokalne, oronule džamije kojoj je potreban novo grijanje,klima uređaj i prostorija za obrazovanjem sa neophodnim materijalom za rad.
 • U sklopu edukativnog programa, lokalna zajednica Grm, Općina Zenica, je uputila molbu Muslim Aid-u Bosni i Hercegovini da im pomogne u renoviranju Edukativno-Omladinskog Centra.

  Potrebe za učionicama su bile veoma velike, jer su se do sada svi edukativni časovi, uključujući IT i časove jezika državali u samoj prostoriji za obavljanje namaza.
  Muslim AId je omogućio ovoj zajednici dvije funkcijonalno opremljene učionice sa svom potrebnom opremom za rad (laptopima, projektorom, stolovima i stolicama), i preuzeo je odgovornost za IT i časove engleskog jezika u ovoj ustanovi, kao i  finansiranje predavača, potrebne dodatne materijale i diplome.


  Ako želite saznti više, pritisnite ovdje


  Prije renoviranja:
   


   
  Poslije renoviraja:

     
   


   

  Kreiranjem ovog Edukatino-Obrazovanog Centra, Muslim Aid će pomoći daljem i efikasnijem obrazovanju oko 200 mladih iz ove zajednice.

  Naša posjeta, 30-og juna, bila je sa namjerom uvida u završetak projekta, postavljanja učionica i izvođenja prvih časova.

  Do sada je samo jedna učionica u funkciji i prima učenike, dok je druga još u fazi izgradnje. Planiran je završetak ove prostorije za nekih sedam dana, što će uduplati broj učenika.

  Prilikom naše prve posjete bili  smo u mogućnosti da prisustvujemo kako IT tako i časovima engeskog jezika, posmatrajuči rad učitelja i djece.

      


   


  Učionica može da primi 24 učenika. Što se tiče IT učenika, oni se služe sa 9  kompjutera, jednim printerom i projektorom preko kojeg predavač  ima prilku da objasni plan rada nastave.

     
   


  18 učenika pohađa IT časove, dok 24 uči engleski jezik.

  Engleski jezik predaju predavači-volonteri. Predavač je zahvaljujući Muslim Aid-u kupio knjige za svu djecu sa odgovarajućim nastavničkim planom i programom.

  Zbog ljetnog raspusta Obrazovni Centar je u mogućnosti da održava časove svakog dana čak i po četiri puta.

  Prema Imamovim potvrdama, koji se  inače brine o Centru, nastava je veoma uspješna i korisna za njihovu zajednicu.   

   

 •  
 • 30.06.2009.
 •  
 •