Biblioteka Molly   >       >    Biblioteka Molly
 • Biblioteka Molly
 • Obrazovanje je ključ za prekidanje kruga siromaštva i omogućavanje napretka jednog društva, međutim kvalitetno obrazovanje je nemoguće postići bez knjiga, školskih lektira i osnovnih didaktičkih pomagala.

  Opremljene školske biblioteke i uvijek dostupne knijge su nešto što se podrazumjeva u većim BH gradovima, ali za djecu u Istočnoj Bosni to je bio luksuz o kome su mogli samo sanjati. Muslim Aid je prepoznao problem s kojim se suočavaju učenici i nastavnici u povratničkim mjestima Istočne Bosne i odlučio je da za njih pokrene mobilnu biblioteku Molly. Zahvaljujući Molly, knjige sad redovno stižu do 39 škola i u ruke oko 2000 učenika. Tako su mali Podrinjci dobili priliku da se upoznaju sa svijetom knjige kao i da ostvaruju odgojno-obrazovne ciljeve i zadatke propisane planom i programom. Dosadašnji rezultati pokazuju da nijedan učenik nije ostao bez lektire i da su u potpunosti mogli ispoštovati ono što im školski plan i program nalaže. 

  Ukoliko želiti da i Vi budete dio ovog projekta doniranjem 10KM omogućavate jednom djetetu iz Podrinja da ima besplatan pristup mobilnoj biblioteci Molly u toku jedne školske godine.

  Vjerujemo da ćete prepoznati značaj održivosti ovog projekta i uključiti se u njegovu realizaciju!


  NAČIN UPLATE:
  Uplatu od 10 KM možete izvršiti na ime organizacije "Muslim Aid" na žiro račun: 
  141-306-53200019-21 BBI Banka; sa naznakom:
  "Uz malo naše brige đaci Podrinjaci imat će knjige".  
  HVALA !


   
 •  
 •