fbpx

120 Plastenika za stanovnike BiH

Muslim Aid Association je u prethodnim mjesecima realizovao projekat plasteničke proizvodnje. Kao i prethodnih godina cilj nam je bio socio-ekonomski osnažiti građanke i građane BiH sa naglaskom na mlade osobe, nezaposlene, samohrane roditelje i ostale ranjive kategorije. 

Korisnici su izabrani na osnovu Javnih poziva koji su bili raspisani na nivou jedinica lokalne samouprave u kojima je projekat i realizovan. Iako smo imali višestruko više prijavljenih aplikanata, nažalost sve zahtjeve nismo mogli realizovati i dodjelili smo 120 plastenika.

Postavka plastenika u Općinama/Gradovima u kojima projekat realizujemo je pri samome kraju. Imali smo zadovoljstvo da u prisustvu naših donatora i partnera Latter-day Saint Charities, prisustvujemo jednoj od montaža plastenika i u njoj učestvujemo. Sretni smo da smo uspjeli doprinijeti izgradnji za nekoga nove mogućnosti i životne šanse. 

Dodjelom 38400 sadnica nadamo se da će u ovim turbulentnim vremenima naši korisnici proizvesti dovoljno povrća na svome kućnom pragu i na taj način sebi obezbjediti prehrambenu sigurnost.

Projekat nastavljamo realizovati i na jesen dodjelom još 120 plastenika sa kompletnom opremom za bavljenje plasteničkom proizvodnjom.