fbpx

Projekat podrške obrazovanju

Projekat podrške obrazovanju realizira se u više segmenata koji imaju za cilj pomoć djeci i zajednici. Muslim Aid Association pruža pomoć školama kroz renoviranje, donaciju opreme, edukacije za nastavnike i djecu, pružanje usluga mobilne biblioteke, projekte unapređenja zdravlja djece i podršku školovanju djece jetima/siročadi stipendiranjem i renoviranjem kuća.

Složeno društveno uređenje u BiH negativno se odražava na finansiranje i kvalitet obrazovanja u našoj zemlji. Najviše su pogođene manje zajednice i ruralne sredine, zbog toga Muslim Aid Association od svog osnivanja pruža podršku školama i socijalno i materijalno ugroženoj djeci i jetimima/siročadi. Duboko vjerujemo da obrazovanjem možemo stvoriti bolje uslove u našoj zemlji i bolju budućnost za djecu. Da bi djeca imala neophone uslove za školovanje moraju imati topao i suh dom, zato smo najugroženijim stipendistima obezbijedili renoviranje objekata u kojim žive. Također, škole u koje idu da su uslovne i imaju neophodnu opremu za nesmetano odvijanje nastavnog procesa. Naš projekat mobilne biblioteke „Molly“ je od 2010. godine u Srednjem Podrinju do sada je opsluživao oko 40 škola i donosio neophodnu lektiru.

Duboko vjerujemo da djeca mogu promjeniti svijet, a mi smo tu da im damo krila i pomognemo da polete!

Projekti

Projekti u sklopu programa podrške obrazovanju

CBM projekat

Ima za cilj podršku manjim lokalnim zajednici kroz jačanje njenih kapaciteta značajnih za širu zajednicu u oblasti obrazovanja, zdravstva i dr.
Saznaj više...

Stipendiranje jetima/siročadi

Projekat podrške obrazovanju realizira se u više segmenata koji imaju za cilj pomoć djeci i zajednici.

Saznaj više...

Podrška energetskoj efikasnosti škola

Glavni cilj podrške energetskoj efikasnosti škola je stvaranje uslova za ugodan boravak, učenje i napredovanja đaka u školskim prostorijama.
Saznaj više...

Mobillna Biblioteka Molly

Projekat mobilne biblioteke “Molly” nastao kao odgovor na gorući problem većinom seoskih/područnih škola za školskom lektirom i didaktičkom opremom.
Saznaj više...