fbpx

Hitni odgovori

Projekat hitnih/ urgentnih odgovora realizira se u slučajevima elementarnih nepogoda i različitih hitnih situacija kada je neophodan angažman i nevladinog sektora.

U proteklih par godina naša država se suočila sa nizom izazovnih situacija gdje je bilo neophodno zajedničko djelovanje vladinog i nevladinog sektora. Muslim Aid Association urgetno je reagovala 2014. god. kada su snažne poplava pogodile našu zemlju obezbjeđujući pakete hrane i neophodne artikle za sanaciju poplavom pogođenih područja. 

Također smo se aktivno uključili tokom migrantske krize gdje smo u saradnji sa partnerskim organizacijama pružili pomoć migrantima obezbjeđujući im odjeću, obuću i vaučere za hranu. U tim trenucima nismo zaboravili ni naše sugrađane koji ovise od hrane pripremljene u narodnoj kuhinji. U Bihaću smo obezbijedili partnerkoj organizaciji peć velikog kapaciteta koja je olakšala pripremu obroka za migrante i naše građane. Na početku pandemije COVIDA -19 uključili smo se i obezbijedili neophodne artikle našim sugrađanima u cilju zaštite njihovog zdravlja.

Cilj nam je kroz ovakve projekte pružiti hitnu/urgentnu pomoć svim ugroženim osobama u stanju potrebe.

Projekti

Projekti u sklopu hitnih odgovora

COVID-19

Muslim Aid Association (MA), kao institucija posvećena je služenju čovječanstvu, u izazovnim vremenima pandemije COVID-a 19 željeli smo se pridružiti globalnom nastojanju da se zaštite najugroženiji.
Saznaj više...

Pomoć migrantima

Migrantska kriza u Bosni Hercegovini traje još od početka 2018. godine. Muslim Aid Association je u saradnji sa partnerima odlučio pomoći ovim ljudima koji su u potrazi za boljom budućnošću.

Saznaj više...