fbpx

250 paketića za 250 dječijih osmijeha

Muslim Aid Association zajedno sa pojedincima i pravnim subjektima uspjela je podariti 250 osmijeha djeci bez jednog ili oba roditelja širom BiH i obradovati ih sa bajramskim paketićima.

Neizmjerno smo sretni i ponosni na sve dobre ljude koji su prepoznali značaj ovog projekta i ideju solidarnosti i podrške jetimima. Početni cilj organizacije bio je da obraduju 150 djece, a zahvaljujući podršci na kraju smo uspjeli taj cilj premašiti i obradovati 250 mališana.

Paketići stigli su u 33 grada i to u: Konjic, Mostar, Čapljinu, Prozor, Brezu, Živinice, Zvornik, Tuzlu, Srebrenik, Kladanj, Bratunac, Kalesiju, Gradačac, Banoviće, Tešanj, Teslić, Jelah, Veliku Kladušu, Sapnu, Sanski Most, Bugojno, Goražde, Prijedor, Kiseljak, Donji Vakuf, Doboj, Bosansku Krupu, Bihać, Maglaj, Zavidoviće, Vitez, Travnik i Sarajevo.

Muslim Aid Association zahvaljuje se za svaku pojedinačnu donaciju, kako putem humanitarnog broja, tako i putem uplate na račun.

Zatim, članovima Bosnian & Educational Cultural Center iz Čikaga koji su se među prvima odazvali našoj kampanji i zajedno sa svojim mališanima odlučili obradovati djecu u BiH.

Također i kompanijama ITC ZENICA, ŠUMARSTVO LJUTA, EUROCOPY, GRADNJA KONJIC, BAUM PALETA, AT-TRADE koji su naši dugogodišnji partneri i podrška kada treba.

Posebno se zahvaljujemo i našim volonterima iz Konjica, Jelaha, Bugojna i Sarajeva koji su u svoje slobodno vrijeme odlučili da dijele paketiće sa nama. Kao i svima onima koji su nesebično dijelili svoje kontakte i preporuke, podršku i savjete i na taj način se ugradili u trajno dobro.

Želimo se zahvaliti i svima Vama koji ste dijelili na Facebook-u našu kampanju i na taj način pomogli da je veliki broj ljudi vidi i sudjeluje u dobru.