fbpx

Dan otvorenih vrata Muslim Aid-a

Muslim Aid ove godine slavi 26. godišnjicu od svog osnivanja i tim povodom u svim Muslim Aid-ovim predstavništvima širom svijeta održao se “Dan otvorenih vrata” 27. oktobra, a tema je bila edukacija i “Podizanje svijesti o jednakom osnovnom obrazovanju za svu djecu”.

Pošto je jedan od naših najvažnijih projekata u oblasti edukacije projekt mobilne biblioteke “Molly”, željeli smo da našim prijateljima pružimo priliku da je uživo vide i bolje se upoznaju sa njenom namjenom. Vozilo je bilo parkirana ispred naših kancelarija i svi zainteresovani su mogli ući i postaviti sva pitanja koja su ih interesovala našem knjižničaru Nerzudinu Hajdareviću. “Molly” inače opslužuje oko 50 seoskih osnovnih škola u Istočnoj Bosni sa lektirama, slikovnicama, edukativnom igračkama, časopisima i edukativnim DVD-ijevima.
 
Tokom cijelog dana bio je prigodan program, a prisutni su imali priliku i da razgovaraju sa korisnicima naših projekata, djecom stipendistima, nastavnicima i da čuju iz prve ruke njihova iskustva iz povratničkih sredina, kao i da čuju iskustva direktora i nastavnika škole “Vitez” iz Kruščice gdje se nalaze dvije škole pod jednim krovom.

Također, su imali priliku da pogledaju galeriju slika vezanih za naše projekte u oblasti obrazovanja, slike sanacije osnovnih škola i donacije školskog namještaja i izložbu likovnih radova naših stipendista.

Program je bio sljedeći:
 
Obraćanje Edina Ramića, savjetnika člana
Predsjednistva BiH Bakira Izetbegovica,
o važnosti čitanja (13:00 – 13:30)

Dodjela nagrada za najbolji esej djeci
korisnicima mobilne biblioteke “Molly” (13:30)

Susret uživo s našom mobilnom bibliotekom
“Molly” u Sarajevu (12:00 – 16:00)

Izložba radova djece stipendista i fotografija
naših projekata

Druženje s korisnicima naših projekata iz
Istočne Bosne, Sarajeva i Viteza

Posebno emotivan je bio susret sa našim stipendistima kojima su, ujedno, ovom prilikom i dodjeljene nagrade u okviru takmičenja za najbolji esej.

Sljedeće godine predstavit ćemo se sa nekim drugim projektima i nadamo se podijeliti radost sa nekim drugim našim korisnicima i dragim prijateljima Muslim Aid-a koji nas podržavaju u našem radu.

Više fotografija mozete naci na nasoj facebook stranici:

Link