fbpx

Dodjela sredstava Malezijske ambasade za projekt “Mini farme mlijeka”

HE Dato ‘Zulkifli Adnan ambasador Malezije u Bosni i Hercegovini i gđa. Edina Šehić – Saliji predstavnica Muslim Aid-a BiH potpisali su ugovor o donaciji za projekt “Mini farme mlijeka”. Svečano potpisivanje održano je 27.01.2011 u Ambasadi Malezije u Sarajevu.  

Na ceremoniji potpisivanja prisutni su bili članovi Ambasade Malezije, deset studenata iz Malezije i predstavnici Muslim Aid-a. Ukupna vrijednost pomoći je 32.500,00 KM. Cjelokupan iznos nepovratnih sredstava biće u potpunosti iskorišten za provedbu i razvoj projekta “Mini farmi mlijeka” na području Konjević Polja u općini Bratunac u Istočnoj Bosni. Projekt će osigurati sredstva za život za najmanje 10 siromašnih povratničkih porodica u ruralnim područjima Istočne Bosne.

Vezano uz gore navedeno, supruga malezijskog ambasadora, Datin Siti Hawa Othman uručila je ček od 600 KM od Perwakilan Ladies Association Muslim Aid-u BiH za kupovinu 100 knjiga za projekat Mobilne biblioteke “Molly”. Mi sa zadovoljstvom objavljujemo da smo za taj iznos uspjeli da kupimo 240 knjiga su za našu Mobilnu biblioteku “Molly”.

Želimo iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo Ambasadi Malezije u Bosni i Hercegovini i Perwakilan Ladies Association za velikodušnu podršku u donacijama za projekte “Mini farme mlijeka” i Mobilnu biblioteku “Molly”. Oba projekta će poboljšati živote i kvalitetu obrazovanja za mnoge porodice povratnika u Istočnoj Bosni.