fbpx

Edukacija i medni doručak za mlade sportiste

Mladi sportisti atletskog kluba Sarajevo uživali u pčelarskim pričama i mednom doručku.

Muslim Aid Association je u saradnji sa Atletskim klubom Sarajevo realizovao aktivnost edukacije mladih sportista. Tom prilikom je članovima kluba Sarajevo, sekcija Hadžići, održana edukacija o značaju pčela u prirodi i konzumaciji meda i proizvoda od meda. Pored toga, sa mladim sportistima održan je i medni doručak gdje su svi imali priliku da konzumiraju med i proizvode od meda. 

Edukacija mladih i medni doručak održana je u sklopu promotivnih aktivnosti lokalnih pčelara u okviru projekta pčelarstva kojeg Muslim Aid Association realizuje u saradnji sa Općinom Hadžići. 

Svjesni činjenice da je med proizvod koji u svome sastavu sadrži sve neophodne materije za funkcionisanje ljudskog organizma vrlo važno nam je ukazati na njegov značaj. Važnost je utoliko veća kada se radi o mladim osobama jer ovakvim edukacijama želi se ukazati na značaj rane konzumacije meda pogotovo kod mladih osoba budući da su one u razvoju. Ovakve i slične aktivnosti promocije kulture konzumacije meda, Muslim Aid Association nastavlja realizovati i u budućnosti.