fbpx

Koraci za oporavak stročarstva u Modričkom Lugu

Obezbijeđena sredstva za oporavak poljoprivrednih domaćinstava u Općini Vukosavlje-MZ Modrički Lug
Tokom poplava rijeka Bosna koja prolazi kroz Vukosavlje izlila se u mjestu Modrički lug i poplavila 200 domaćinstava, dok je oko 900 odsjekla od ostatka općine. Najveće štete u poljoprivrednoj proizvodnji u ovom mjestu ogledaju se u stočarskoj proizvodnji.

Veliki je nedostatak koncentrovane hrane za ishranu goveda tokom nadolazeće zime što predstavlja ozbiljan problem jer Modrički Lug-Vukosavlje broji 73 porodice koje žive upravo od stočarske proizvodnje.

Muslim Aid BiH je odlučio pomoći ovom naselju u oporavku od šteta koje su poplave ove godine nanijele. U saradnji sa Američkom organizacijom LDS Charities smo pokrenuli projekt pod nazivom “Pomoć poplavama ugroženom stanovništvu kroz oporavak u poljoprivrednoj proizvodnji”. Ovim projektom je obezbjeđeno 23.769,00 kg stočne hrane za 625 muznih krava namijenjenih za 73 porodice koje žive od proizvodnje mlijeka.

Ovaj projekt ima za cilj podsticaj održivog razvoja na način pružanja pomoći i kooperacije sa korisnicima i saradnicima u projektu čiji ishod ćemo pratiti u cilju stvarnog jačanja i krajnjeg uspjeha korisnika. Muslim Aid BiH s toga redovno vrši komunikaciju sa svojim korisnicima i pozivamo vas da pratite rad i nastavak naših projekata kako bi pokazali interesovanje i pomoć ugroženom stanovništvu.