fbpx

Kurs engleskog jezika u Glogovu

Prvi intenzivni kurs engleskog jezika u Glogovu, općina Bratunac.

Lokalna NVO Prosvetitelj i Muslim Aid pokrenuli su besplatni kurs engleskog jezika. Kurs se odvija u osnovnoj školi u Glogovu u općini Bratunac.

Predavač na ovom kursu je profesor engleskog jezika iz Ilijaša – Lješeva Alija Avdukić. Kao volonter on je velikodušno ponudio svoje usluge da predaje engleski jezik i tako pomogne povratnicima u Istočnu Bosnu, a posebno djeci.

Vladalo je veliko interesovanje za ovaj kurs. Do sada ga je završilo 40 polaznika, većinom djeca i omladina. Ovaj projekt bilo bi nemoguće realizovati bez podrške direktora osnovne škole Bratunac koji nam je ustupio učionicu za potrebe održavanja ovog kursa. Ovaj intenzivni kurs se odvijao u toku dana u terminima od 13.00 do 17.00 sati. Formirane su dvije grupe koje su ga pohađale, jedna sa mlađim polaznicima od 7 do 11 godina i jedna sa starijim polaznicima od 12 do 15 godina. 

Ovo je prvi ovakav projekt koji ujedno služi i kao test za buduće slične projekte. Ukoliko i dalje bude uspješan cilj nam ga je  nastaviti sa novim ciklusom kurseva engleskog jezika u budućnosti.