fbpx

MOBILNI IT CENTAR- ZAVRŠETAK 1-og CIKLUSA

Prvi ciklus besplatnih IT kurseva je završen u selu Pobuđe u Istočnoj Bosni. Ukupno 30 učenika uspješno je završilo ovaj kurs.

IT Mobilna Jedinica sa 10 setova (kompjutera, stolica i stolova) premještena je u selo Hrnčići na dva mjeseca, gdje će 38 djece i mladih imati prilku da stekne osnovna znanja iz IT-a i operativnog sistema Window XP, te edukaciju u MS office programima (Word, Excel i PowerPoint).

Kurs je počeo 07.04.2009 god. Za vrijeme naše posjete predavač Nijaz (student druge godine Pravnog fakulteta u Srebrenici) nas je sa zadovoljstvom obavijestio da će četiri  formirane grupe polaznika pohađati ove kurseve. Svaka grupa će pohađati 32 besplatna IT časa u periodu od dva mjeseca.

Iako su kursevi namijenjeni za djecu i mlade, njihov uspjeh je  privukao i određeni broj odraslih osoba koje su odlučile pohađati ovaj kurs. Od početka kursa pa do danas četiri puta sedmično se održavalo pet časova kursa za djecu, mlade i odrasle osobe.  

Nijaz je oduševljen ovim projektom i njegovim radom na prezentiranju osnova poznavanja hardwara i osnova održavanja,  kako i predavanjima o općem poznavanju upotrebe interneta.