fbpx

Mobilno kino

Kada je projekt Mobilne biblioteke “Molly” pokrenut znali smo da će imati širi utjecaj na zajednicu u kojoj djeluje.

Molly je do sada dostavljala knjige, edukacijski materijal, nastavničku literaturu, igračke i sl. do sela i udaljenih škola, a sa početkom drugog polugodišta će uz navedeno biti u funkciji i mobilno kino. 

Tokom mjesečnog obilaska škola “Molly” će svake druge sedmice u drugoj školi prikazati dječiji, edukativni ili crtani film u sklopu nastave medijske kulture. Naša biblioteka sada posjeduje veliki broj DVD-a, dječijih, crtanih i dokumentarnih filmova i 24 epizode serijala “Domaća lektira” koje omogućavaju novi način učenja o djelima bh autora i o našem kulturnom naslijeđu. 

Upućujemo riječi zahvale našim donatorima koji su doprinijeli ostvarenju još jednog projekta. Sa vašom pomoći veliki broj djece će dobiti priliku da imaju kvalitetnije obrazovanje, a vi da služite plemenitom i humanom cilju. 

Ispod se nalaze fotografije naše prve posjete u dvije osnovne škole: “Petar Petrović Njegoš” u selu Osat u Općini Srebrenica i “Sveti Sava” u selu Snagovo općina Zvornik gdje je prikazan animirani film “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” u improvizovanom mobilnom kinu.

Za sve one koji žele saznati više posjetite blog Mobilne biblioteke “Molly” https://bibliotekamolly.blogger.ba/ i uživajte u čitanju!!!