fbpx

Molly pristiže Podrinju u pomoć

Svjedoci smo teške situacije u kojoj se naša zemlja našla. Mnoga mjesta su za samo nekoliko dana preplavljena vodom i svi smo pozitivno iznenađeni činjenicom da se toliki broj ljudi zainteresovao za pomoć ugroženim.

Narod je širom Bosne i Hercegovine animiran u pomaganju ugroženom stanovništvu. Nažalost, područje Podrinja je veoma teško prohodljivo i kako su mnogi gradovi teško zahvaćeni ovo područje nije dovoljno pokriveno. Muslim Aid BiH nastoji u ovim teškim danima ne zapostaviti tamošnji narod.

Naš Nerzudin, inače poznat kao vozač mobilne biblioteke Molly, je iskoristio vozilo ovaj put kako bi pomogao stanovništvu i dostavio im pomoć. Zajedno sa predstavnicima NVO “Prosvjetitelj” je išao lično od vrata do vrata kako bi obavio taj zahtjevan zadatak i probijao se kroz vrlo teško prohodljiva mjesta.

Ovih dana se Muslim Aid BiH animirao na sve moguće načine kako bi pomogao ljudima koji su ugroženi od poplava. Opasnost još nije prošla, a ove akcije su tek u početnoj fazi. Naše akcije pružanja pomoći i prikupljanja sredstava traju sve dok za tim bude potrebe i ovim putem molimo sve dobre ljude da se priključe i poklone jedan dio sebe kako bi drugima pomogli u ovim teškim vremenima. Ukoliko želite pomoći novčanim putem pogledajte rubriku Želite pomoći. 

Zajedno možemo više!