fbpx

Mostarke otvorenog srca

NVO Muslim Aid BiH je u saradnji sa UG “Kuća otvorenog srca” obezbijedio sa drugim donatorima iftare za 20 bolesnih i nemoćnih starih osoba koje su postaći i nastanjene u gradu Mostaru, a nalaze se u teškoj materijalnoj situaciji.

Većina ovih starih osoba je bez porodica i nisu u mogućnosti izlaziti iz svojih domova usljed bolesti. Volonterke UG “Kuća otvorenog srca” ujedno i učenice Karadžozbegove medrese u Mostaru svakog su četvrtka u toku Ramazana za 20 starica pripremale iftare koje su im nosile na kućna vrata zajedno sa osnovnim potrebštinama i provodile vrijeme sa njima. 

Jedna korisnica je rekla da starim osobama najteže pada samoća i da joj je najdraže s nekim da progovori, nadamo se da smo im ovim skromnim znakovima pažnje bar malo uljepšali njihovu svakodnevnicu. 

Do kraja mjeseca ramazana, Muslim Aid planira da organizuje iftar za 110 postača korisnika javne kuhinje Stari Grad koji su socijalni i materijalno najugroženiji, zatim podjeli vitre za najmanje 1000 osoba i bajramske paketiće djeci stipendistima organizacije.