fbpx

Muslim Aid Association nastavlja usješnu realizaciju projekta plasteničke proizvodnje

U proteklih devet godina, Muslim Aid Association  je kontinuirano provodila projekt “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima”.

Ovog proljeća, projekat je proširen na sedam općina – Jajce, Jezero, Sokolac, Šipovo, Vareš, Lukavac i Prnjavor. Kroz javne pozive, odabrano je dvadeset korisnika u svakoj od ovih općina, a organizirane su teoretske edukacije kako bi se pripremili za sudjelovanje u projektu. Jedna od ključnih komponenti ovog projekta je dugoročna podrška. Korisnici će u sljedeće dvije godine imati kontinuiranu savjetodavnu podršku agronoma iz Muslim Aid Association. Ova podrška je ključna kako bi se osiguralo da korisnici dobiju potrebno znanje i resurse za uspješnu poljoprivrednu proizvodnju.

U drugoj polovini ove godine, projekt će biti proširen na šest općina i to Olovo, Ribnik, Prozor-Rama, Mrkonjić Grad, Hadžići i Ugljevik. Ukupno će biti dodijeljeno 120 plastenika opremljenih sistemom za navodnjavanje, kao i sjemenskim/sadnim materijalom. Ovo proširenje projekta predstavlja nastavak predanosti Muslim Aid Association u podršci zajednicama širom zemlje.

Muslim Aid Association nastavlja svoju misiju poticanja ekonomske održivosti i socijalnog razvoja kroz plasteničku proizvodnju. Ova inicijativa ne samo da pruža korisnicima priliku za samostalnost i razvoj vlastitih resursa, već također jača lokalne zajednice kroz obuku, podršku i izgradnju kapaciteta. Ovaj  projekt pokazuje trajnu predanost Muslim Aid Association u stvaranju pozitivnih društvenih promjena kroz pristup koji stavlja naglasak na inkluziju, edukaciju i podršku. Uz kontinuiranu podršku agronoma i sistem praćenja napretka, očekuje se da će projekat nastaviti pružati značajne benefite lokalnim zajednicama i njihovim članovima.