fbpx

Muslim Aid Association učestvovao na sajmu filantropije

Muslim Aid Association je jedna od 22 organizacije koje su uzele učešće na malom sajmu filantropije.

USAID projekat Snaga lokalnog Projekat podrške lokalnim resursnim organizacijama, koji implementira Udruženje Mreža za izgradnju mira organizovao je Mali sajam filantropije u Sarajevu koji je okupio 22 organizacije i fondacije iz cijele Bosne i Hercegovine koje su imale prilike predstaviti svoje projekte i rezultate svog rada. Ovo je prvi sajam ovog tipa održan u Bosni i Hercegovini.

Muslim Aid Association je kao jedna od partner organizacija Mreže mira uzela učešće na ovome sajmu. Kako ističe direktorica ove organizacije Edina Šehić- Saliji ovi događaji su idealne prilike za umrežavanje i kreiranje još boljeg i prosperitetnijeg bh. društva. 

“Izuzetno nam čini zadovoljtvo da smo bili dio sajma filantropije i uspjeli pokazati koliko mi kao organizacija doprinosimo izgradnji i širenju filantropije. Pokazali smo kako našim projektima utičemo na poboljšanje uslova života svih stanovnika BiH” dodala je direktorica. 

Cilj Malog sajma filantropije je predstavljanje i međusobno povezivanje i umrežavanje filantropskih projekata koji unapređuju zajednicu, kao i filantropskih aktivnosti koje podržavaju takve projekte, a koje provode nevladine organizacije i podržavaju lokalni biznisi i inpidualni filantropi_kinje, koje daruju svoje vrijeme, znanje, finansijska i materijalna sredstva ““ za dobrobit zajednice.