fbpx

NOVOGODIŠNJI POKLON JAVNOJ USTANOVI “VLADIMIR NAZOR”

U JU “Vladimir Nazor”, u četvrtak 27. 12. 2012., je bilo svečano otvaranje igraonice za mališane koji pohađaju ovu instituciju.

Program su uljepšali upravo oni kojima je igraonica namijenjena. Predstavili su se u plesu, manekenstvu, interpretaciji sevdalinki,  oponašanjem tima Dine Merlina sa Eurosonga. Svim tim tačkama  kod prisutnih posjetitelja su izazvali i ovacije i suze. U umjetničkom dijelu programa podržale su ih i članice dječjeg hora “Kewser”.

Finansijska sredstva za igraonicu i didaktički materijal koji je prati obezbijedila je humanitarna organizacija MUSLIM AID u BiH. Prilikom svog obraćanja u okviru programa kojega su pripremili i realizirali uposlenici i polaznici JU “Vladimir Nazor” direktorica Muslim Aid-a Edina Šehić-Saliji istakla je da je ovo tek početak saradnje između Muslim Aid-a i JU “Vladimir Nazor”.  U svom obraćanju koje je bilo veoma emotivno gospođa Šehić-Saliji je još naglasila da živimo u veoma paradoksalnom svijetu. U svijetu u kome jaz između bogatih i siromašnih, privilegiranih i depriviranih postaje sve dublji. Ali da je također još uvijek moguće animirati pojedince da izdvajaju novac i vrijeme za one u stanju potrebe. “Meni je čast što stojim na čelu bosanskohercegovačkog predstavništva izuzetne humanitarne organizacije koja još uvijek ne zaboravlja građane BiH. Polaznici JU “Vladimir Nazor” su nas oduševili svojim izvedbama. Nadahnuli su nas svojom toplinom. Mi ćemo učiniti sve što možemo da osiguramo što više sredstava za unapređivanje odgojno-obrazovnog i terapeutskog rada sa njima.” kazala je Šehić-Saliji.

Posjetiteljima se obratio i direktor JU “Vladimir Nazor” Zulfo Ahmetovć te u svom obraćanju izrazio zahvalnost izuzetnom timu Muslim Aid-a u BiH. Ispunjena velikim ushićenjem i radošću skupu se obratila i savjetnica za specijalni odgoj i obrazovanje Amila Herceg – Hodžić. “Ganuta sam svim ovim što sam vidjela. Rad uposlenika JU “Vladimir Nazor” iznova me je inspirisao da u svojoj praksi budem što požrtvovnija. Velike čestitke upućujem direktorici Muslim Aida BiH Edini Šehić Saliji koja je u okviru edukativnog programa Muslim Aid-a uvidjela potrebe JU “Vladimir Nazor”.