fbpx

Organizacija Muslim Aid u BiH učestvovala u Youth in Action Programu u Bursi

Organizacija Muslim Aid u BiH je bila u petodnevnoj službenoj posjeti gradu Bursi u Turskoj.

Predstavnice organizacije je ugostilo udruženje biznismena grada Burse Rumeli Siad, kao jedno od najjačih udruženja biznismena u Turskoj.  Predstavnice Muslim Aid-a u BiH su učestvovale u seminaru i radionicama pod nazivom Youth in Action Programme zajedno sa predstavnicima iz susjednih Balkanskih zemalja Sandžaka, Kosova, Makedonije, Grčke, Bugarske i organizatora Turske. Posjetile smo također konzulat BiH u gradu Bursi kao i NVO IHH u Istanbulu. Domaćini su organizovali posjetu gradonačelniku Burse, predsjedniku privredne komore Burse, uspješnim biznismenima, zanatskim školama za potrebe turizma i fabrika, fabrikama auta, auto dijelova, pogone za proizvodnju tramvaja, prehrambene industrije itd.  Također je organizovana posjeta uspješnim NVO-ijama.

Nakon službene posjete Bursi dogovoreno je da će se nastaviti regionalna saradnja svih organizacija pod pokroviteljstvom udruženja Rumeli Siad  i jedan od prvih zajedničkih projekata na kojima će i organizacija Muslim Aid učestvovati će biti “Smanjenje nezaposlenosti mladih u regionu”. 

Delegaciju Muslim Aid-a su činile, direktorica organizacije mr Edina Šehić-Saliji, koordinatorica za projekte edukacije diplomirani bibliotekar Ines Melez i volonterka diplomirani pedagog Edina Nikšić.