fbpx

Podjela preko 16,000 kg hrane obilježava sveti mjesec Ramazan u našoj organizaciji

U duhu solidarnosti i humanosti, Muslim Aid Association, u svetom mjesecu Ramazanu implementuje  projekat podjele ramazanskih paketa, pružajući podršku onima kojima je to najpotrebnije. Kroz projekat pod nazivom “Ramadan Food Programme 2024”, tim Muslim Aid Association-a predano je radio kako bi socijalno i materijalno olakšao postačima tokom mjeseca Ramazana.

Osnovni cilj ovog projekta bio je pružiti podršku zajednici, posebno onima u teškoćama, osiguravajući im prehrambene pakete koji će im pomoći da dostojanstveno provedu ovaj sveti mjesec. Kroz pažljiv odabir korisnika koji se suočavaju sa socio-ekonomskim izazovima, tim Muslim Aid Association-a osigurao je distribuciju paketa na više lokacija širom Bosne i Hercegovine, uključujući Zavidoviće, Bratunac, Srebrenicu, Vlasenicu, Miliće, Zenicu i Zvornik.

Ukupno je podijeljeno 627 paketa pomoći, što je rezultiralo osmjesima na licima ljudi koji su osjetili podršku i brigu zajednice. Ova inicijativa nije samo pružila samo podršku u obliku hrane, već je i simbolizirala duh zajedništva i brige za one u potrebi. Pohvale korisnika su nam najbolji pokazatelj uspješnosti ovog projekta.

Mjesec Ramazana je e prilika za zajedništvo, suosjećanje i djelovanje u korist drugih, a Muslim Aid Association je pokazao svoju posvećenost ovim vrijednostima kroz konkretna djela ljubavi i podrške. Nastavak ovakvih inicijativa, koje smo i prethodnih godina implementovali, ne samo da osnažuje zajednicu, već i širi pozitivan uticaj na društvo u cjelini.