fbpx

Pomoć Bosanskom Šamcu

Nastavljamo akcije pružanja pomoći stanovništvu stradalog od poplava

Nakon poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu tokom maja 2014.godine ostale su porodice kojima je potrebna pomoć obzirom na čijnenicu da su izgubile sve što su posjedovale. Muslim Aid BiH je s toga nastavio sa akcijama pružanja pomoći stanovništvu koje je stradalo tokom poplava.  Izvršili smo podjelu paketa hrane ““ tačnije po 20kg krompira i 10kg luka, a koji su obuhvatili 400 korisnika na području nekoliko mjesnih zajednica općine Bosanski Šamac.

Ovaj projekt je finansiran od strane LDS Charities iz Amerike, dok je Muslim Aid BiH zajedno sa općinom Bosanski Šamac pomogla pri realizaciji projekta odabirom korisnika kojima je najviše potrebna pomoć. 

U sklopu ove akcije smo posjetili porodice koje su prepuštene same sebi i na taj način iskazali solidarnost sa žrtvama poplava. Ovim projektom ne možemo, nažalost, promijeniti situaciju ljudima kojima je uništeno sve što su posjedovali, no, ono što je važno jeste da smo im pružili osjećaj da nisu zaboravljeni i da ćemo nastojati i u buduće vrijeme sa akcijama pružanja pomoći.