fbpx

Potpisan memorandum o saradnji između Muslim Aid Association i NVO “Koraci nade”

Memorandum o saradnji prvi je korak ka realizaciji budućih projekata koji imaju za cilj ikluziju djece sa invaliditetom i jačanje kapaciteta škola.

Dana 21.11. potpisan je sporazum o saradnji između Muslim Aid Association i NVO “Koraci nade” u Tuzli sa ciljem zajedničke saradnje na implementaciji projekata u Tuzlanskom Kantonu. 

Direktorica Muslim Aid Association, Edina Šehić Saliji istakla je da je ovo veoma značajna saradnja. “Saradnja sa NVO “Koraci nade”, koja ima dugogodišnje i respekatabilno iskustvo u radu sa sa osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama je od izuzetnog značaja za implementaciju budućih projekata na području TK. Vjeruje da će buduća saradnja doprinijeti poboljšanju inkluzije djece sa invaliditetom u osnovnim školama kao i jačanju kapaciteta škola u TK.” zaključila je direktorica. 

Direktorica NVO “Koraci nade” Jasmina Krivošija, prenijela je svoju podršku nastavku djelovanja Muslim Aid Association u TK i zadovoljstvo što će se u budućnosti i ova organizacija pridružiti zajedničkom djelovanju.