fbpx

Potpisani ugovori sa 40 korisnika projekta plasteničke proizvodnje u Zenici

Muslim Aid Association i Grad Zenica su danas u prostorijama Gradske uprave potpisali ugovore za dodjelu 40 novih plastenika korisnicima ovoga projekta. Potpisivanje je rezultat saradnje Muslim Aid Association i Grada Zenice na istoimenom projektu koji ima za cilj da osnaži porodična ruralna domaćinstva plastenicima i dodatnom opremom.

Gradonačelnik Fuad Kasumović kazao je da je cilj ovakvih projekata osnažiti porodice u bavljenju poljoprivredom. “Danas potpisujemo ugovor za 40 novih plastenika, sa svom pripadajućom opremom, te sadnim materijalom. Želimo da svako domaćinstvo može ostvariti dodatne prihode baveći se poljoprivredom” kazao je gradonačelnik Kasumović.

Koordinator projekta, Armin Zlatić, kazao je da se ovaj projekat implementira već 10 godina i da ima za cilj da obezbijedi svježe povrće na trpeze širom BiH.

“Ovog će puta 40 korisnika iz Zenice dobiti plastenike od 100 kvadratnih metara, sa sistemom za navodnjavanje, kristalonima i sadnicama, kako bi mogli započeti plasteničku proizvodnju i poboljšati kućni budžet, odnosno samu situaciju u porodici.” naveo je koordinator.

Aktivnosti na ovome projektu nastavljaju se i u nastavku godine kada se očekuje postavka plastenika.