fbpx

Potpisivanje ugovora o donaciji između Muslim Aid-a BiH i Ambasade Malezije

Saradnja između Muslim Aid i Ambasade Malezije u Bosni i Hercegovini se nastavlja.

U petak 18.03.2011. održana je još jedan ceremonije potpisivanja ugovora između ambasade Malezije i Muslim Aid-a BiH.

HE Dato ‘Zulkifli Adnan, ambasador Malezije u Bosni i Hercegovini i gđa Edina Šehić – Saliji, predstavnica Muslim Aid-a BiH, potpisali su dva ugovora o bespovratnim sredstvima za projekte “Mini farme mlijeka” i “Proizvodnje povrća u plastenicima “.

Ceremonija potpisivanja održana je u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u prisustvu g. Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrijednost oba projekta je 73,000 eura. Novac će se u potpunosti iskoristiti za implementaciju projekta “Mini farme mlijeka”. Projekat će se implementirati na području općina Srebrenica, Bratunac, Zvornik i Osmaci u Istočnoj Bosni i projekta “Proizvodnje povrća u plastenicima” u Konjević Polju u Istočnoj Bosni. Oba projekta će  osigurati sredstva za život za najmanje 50 povratničkih porodica u ruralnim područjima Istočne Bosne.

Osim direktne pomoći povratnicima Muslim Aid će obezbijediti besplatane edukatore i seminare o savremenoj proizvodnji mlijeka kako bi se poboljšala produktivnost na porodičnim poljoprivrednim imanjima, prvenstveno kroz povećanje proizvodnje mlijeka po muznoj kravi. Seminari za lokalne poljoprivrednike bavit će se savremenim uzgojom i prehranom životinja, održavanjem higijene, povećanjem kvaliteta i količine proizvodnog mlijeka i sl.