fbpx

Prijem u rezidenciji britanskog ambasadora povodom 25. godišnjice postojanja Muslim Aid-a

23.11. H.E. Michael Tatham britanski ambasador u Bosni i Hercegovini bio je domaćin prijema u svojoj rezidenciji organizovanom u čast Muslim Aid-a. Cilj je bio promocija aktivnosti Muslim Aid-a koji ove godine obilježava 25. godišnicu postojanja.

Tokom prijema gospodin Tatham istakao je značaj rada Muslim Aid-a širom svijeta, a i u Bosni i Hercegovini. Posebno je istaknuo da je Muslim Aid organizacija koja ima programe u preko 70 država, a otvorena predstavništva u 14 država, uključujući i BiH. Također je rekao da Muslim Aid pruža pomoć svima kojima je pomoć potrebna bez obzira na njihovu rasu, vjeru, spol, nacionalnost ili političko opredljeljenje. Ambasador Tatham istakao je da je Muslim Aid aktivan u BiH od 1990 godine i da je pružao značajnu humanitarnu pomoć žrtvama sukoba, raseljenim osobama i drugim socijalno i materijalno ugroženim osobama.

“Kao britanski ambasador u Bosni i Hercegovini ponosan sam što humanitarna organizacija iz Velike Britanije daje pozitivan doprinos u rješavanju izazova u vašoj zemlji. Kao ambasador ponosan sam da predstavljaju zemlju u koju je došlo da živi više od dva miliona muslimana. To je zemlja u kojoj je islam najbrže rastuća religija i zemlja u kojoj muslimani imaju važnu ulogu u svim područjima života, uključujući medije, biznis, sport i politiku. Raznolikost je nešto što treba slaviti, očuvati i dalje razviti”.

Gđa Edina Šehić – Saliji, predstavnica Muslim Aid-a u Bosni i Hercegovini, predstavila je rad Muslim Aid-a BiH ističući projekte koji su fokusirani na pružanje pomoći povratnicima, obrazovanje i ekonomski oporavak.

Svi gosti su imali priliku pogledati video prezentaciju Muslim Aid-ovog najnovijeg projekt pod nazivom Mobilna biblioteka “Molly” koji funkcioniše u sklopu Projekata obrazovanja. Projekat je prezentovan kratkim filmom za vrijeme prijema.