fbpx

Proslava 25.godišnice Muslim Aid-a u Historijskom muzeju u Londonu

Princ od Walesa i premijer uputili su čestitke Muslim Aid-a na svečanoj večeri povodom 25 godina postojanja Muslim Aid-a pred 600 gostiju.

Preko 600 gostiju prisustvovalo je svečanoj večeri povodom 25 godišnjice Muslim Aid-a u Muzeju prirodnih nauka u Londonu 25.03.2010.god. Tim povodom govore su održali: Shaun Woodward sekretar Sjeverne Irske, Andrew Michell spoljnji sekretar za međunarodni razvoj, Ed Davey glasnogovornik za vanjske poslove Liberalno-demokratske stranke i gosp. Iqbal Sacraine predsjednik Muslim Aid-a. Ministri u vladi Sadiq Khan i Gareth Thomas pridružili su se uvaženim gostima iz medija, diplomatske zajednice, prisutnim političarima i predstavnicima nevladinih organizacija.

Princ od Walesa i premijer Gordon Brown čestitali su britanskoj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji Muslim Aid na njihovim dostignućima. Britanski premijer održao je video prezentaciju povodom 25 godina rada Muslim Aid-a u preko 70 zemalja u svijetu. 

U svom obraćanju Princ od Welasa je rekao:
“Sa velikim interesovanjem i pažnjom pretio sam vaše djelovanje u proteklih 25 godina i pio se projektima i programima koje ste poduzeli u više od 70 zemalja širom svijeta. Od hitnih reakcija na humanitarne katastrofe do projekata u obrazovanju, zdravstvu, mikrofinansijskim projektima. Ako mogu tako reći, naša zemlja je nevjerovatno bogata zato što moze da računa na organizacije poput Muslim Aid-a, koja ne donosi samo pomoć, već i nadu onima koji su ugroženi.”

U svom obraćanju Premijer je rekao:
“U toku 25 godina vrijedni rad Muslim Aid-a doprinosio je da milioni ljudi širom svijeta danas žive sigurnije i zdravije. Želim posvećenim i predanim uposlenicima i simpatizerima Muslim Aid-a sve najbolje i još 25 godina uspješnih postignuća.”

U svom obraćanju gosp. Iqbal Sacranie, predsjednik Muslim Aid-a, zahvalio se donatorima i simpatizerima Muslim Aid-a na njihovom doprinosu u širenju dobročinstva tokom svih ovih godina. On je rekao: “U budućnosti će Muslim Aid nastavljati da traži načine da postavi nove ciljeve u radu sa zajednicama u ugroženim zemljama do kojih još nismo došli. Imamo odgovornost da usko sarađujemo sa drugim nevladinim organizacijama, ne samo u slučaju katastrofa, već i kao doprinos širenju Milenijskih razvojnih ciljeva da bi se osiguralo da svjetski lideri sa ozbiljnošću govore o klimatskim promjenama.” 

Bega Karadža ja korisnica Rainbow Family Child Support programa iz BiH. Pozvana je na proslavu 25 godišnjice kako bi iznijela svoje iskustvo kako joj je stipendija njenog sponzora koju je primala od Muslim Aid-a pomogla da ostvari svoj san da postane doktorica. Bega je studentica prve godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Ispod se nalazi video Beginog govora, uživajte!