fbpx

Renoviranje kuća jetima/siročadi

Završeno je renoviranje kuća za tri jetimske porodice čija su djeca stipendisti Muslim Aid Association.

U proteklom peridu užurbao se radilo na završetku radova na tri stambena objekta u Trnovu, Konjicu i Mostaru. U skladu sa trenutnim stanjem objekta poduzeti su sljedeći radovi: zamjena krovova, zamjena stolarije i unutrašnji radovi. Cilj je bio da porodice mogu provesti ovu zimu u toplim domovima bez vlage.

U Bosni i Hercegovini je veliki broj djece bez jednog ili oba roditelja. Porodice su često bez ikakvih finansijskih prihoda i žive u veoma teškim okolnostima sa neriješenim stambenim pitanjima ili u neodgovarajućem smještaju. Također, one porodice koje ostvaruju pravo na porodičnu penziju najčešće primaju minimalac u iznosu od 371,77 KM. Veliki troškovi renoviranja objekata najčešće za majke, bile zaposlene ili ne, predstavlja ogroman udar na budžet.

Zbog svega navedenog u saradnji sa našim donatorom Muslim Aid USA odlučili smo da pomognemo porodice naših stipendista tako što ćemo im renovirati kuće. Odabir korisnika je išao po prioritetu hitnosti. Ovaj put su izabrane tri porodice kojima je prvenstveno trebalo stavitit tj.zamijeniti krov na kućama. Objekti su imali problema sa prokišnjavanjem i vlagom i kako takvi nisu mogli dočekati još jednu zimu.

Zahvaljujemo se našem donator Muslim Aid USA koji podržava jetime u našoj zemlji i brine se za njih!