fbpx

Sporazum o saradnji u Maglaju

Kroz saradnju i solidarnost pomažemo poplavom ugroženim porodicama u njihovom novom početku

Muslim Aid BiH je potpisao Sporazum dodjeli plastenika u Maglaju  sa UG CŽR-a općine Maglaj, vrijednosti 34.000,00 KM. Ovaj projekt je omogućen uz pomoć američke humanitarne organizacije LDS CHARITIES, HO Muslim Aid-a i UG CŽR-a općine Maglaj.

Glavni ciljevi ovog projekta su smanjenje siromaštva, pružanje pomoći za oporavak te obnova uništenih plastenika u općini Maglaj koja je stradala u toku poplava u BiH 2014.godine. 

Ovim projektom će se osposobiti 13 korisnika, odnosno porodica iz Maglaja u oblasti plasteničke proizvodnje. Jedna od početnih aktivnosti je priprema zemljišta koje je uništeno u toku poplava. Pored toga je edukacija korisnika u plasteničkoj proizvodnji već počela i održava se u prostorijama UG CŽR-a u općini Maglaj. 

Korisnicima će nakon edukacije biti dodijeljeni plastenici površine 100 m² sa sistemom za navodnjavanje, što je inače trenutno jedna od najrazvijenijih tehnologija u ovoj oblasti. Uz plastenike, svaki pojedinac će dobiti i radni material. 

Ovaj projekt ima veliki značaj za cjelokupnu općinu koja je inače jedna odonih koje su najviše stradale u toku poplava. Ovom saradnjom pokazujemo kako se uz saradnju i solidarnost može krenuti dalje i pomalo vratiti u normalan život nakon nesreća koje su se desile te korisnicima želimo puno uspjeha u njihovom novom početku. 

Ovim putem želimo i da se zahvalimo saradnicima za pomoć u realizaciji ovog projekta. 

Zajedno možemo više!