fbpx

Start Up paketi i oprema za pčelare

Košnice sa pčelinjim društvima, vrcaljke, pčelarske bluze, dimilice i ostali repromaterijal dodjeljen je korisnicima projekta pčelarstva u Hadžićima, Livnu i Jajcu.

U okviru projekta “Održivo pčelarstvo za marginalizirane porodice i ruralno stanovništvo”, Muslim Aid Association kao nosilac projekta i implementator organizovao je dodjelu start up paketa za pčelarstvo krajnjim korisnicima projekta. Trideset i jedan korisnik projekta iz tri bosanskohercegovačka grada je uz sufinansiranje dobio start up paket za bavljenje pčelarsvom.

Svaki korisnik programa pčelarstva je dobio po pet zdravih i vitalnih pčelinjih zajednica skupa sa košnicama, vrcaljku, bluza, rukvice, nož, dimilica, četka i otklapač saća. Pored toga, korisnici su dobili I remove sa ekološkom satnom osnovom.

Podjela navedene opreme i pčelinjih društava izvršena je na području Općina Jajce i Hadžići i Grada Livna. U narednom period planirane su dodatne edukacije pčelara kao i dodjela i puštanje u rad procesne opreme za udruženja.