fbpx

Molly treba Vašu pomoć!

Sva djeca zaslužuju jednake uslove za učenje i razvoj, pomozite nam da im to i omogućimo!

Za nastavak djelovanja “Molly” nisu potrebna prevelika finansijska sredstva uplatom simbolične godišnje članarine u iznosu od 10 KM i Vi možete podržati “Molly”u nastavku misije donošenja znanja i osmijeha na lica djece.

Pokretanje mobilne biblioteke “Molly” i mobilnog kina je nastalo iz potrebe seoskih/područnih škola za lektirama. Mobilna biblioteka “Molly” počela je sa radom u novembru 2010,  nakon saznanja da područne škole centralnog Podrinja i istočne Bosne nemaju ni minimalan fond knjiga za formiranje školske biblioteke, a udaljene su i do 25 km od najbližeg većeg grada i centralnih škola. Osim toga mali fondovi gradskih biblioteka ne mogu zadovoljiti ni osnovne potrebe ovih škola, zbog čega najviše ispaštaju djeca.

Mobilnom bibliotekom pomažemo obrazovanje kroz promoviranje čitanja knjiga, društvene igre i druge edukativne materijale i aktivnosti. Djeca koja su korisnici mobilne biblioteke uglavnom dolaze iz siromašnih porodica koje se isključivo bave poljoprivredom. “Molly” trenutno  opslužuje 30 osnovih škola u općinama Vlasenica, Milići, Bratunac Zvornik, Srebrenica, Sapna, Janja (Bijeljina), čime naše knjige dolaze do oko 1000 učenika/ica i 70ak učitelja/ica i nastavnika/ica. Molly je za ove škole bila gotovo jedini način da djeca pročitaju školsku lektiru. 

I u doba pandemije korona virusa Muslim Aid nije prekidao realizaciju projekta mobilne biblioteke. Želimo da naši učenici u ovim teškim vremenima imaju dostpunu literaturu za školovanje, ali i razonodu, te da i na taj način budemo vodilja i pomoć, djeci, ali i nastavnom osoblju. 

“Molly” ima cilj da za sve svoje korisnike/ice znanje nastavi pružati potpuno besplatno, ali nažalost dalje ne možemo sami, mobilna biblioteka se trenutno suočava sa finansisjkim poteškoćama i potrebna  je pomoć kako bi nastavila svoju misiju donošenja lijepih riječi i znanja. Za nastavak djelovanja “Molly” nisu potrebna prevelika finansijska sredstva uplatom simbolične godišnje članarine u iznosu od 10 KM i Vi možete podržati “Molly”u nastavku misije donošenja znanja i osmijeha na lica djece. 

Novac možete uplatiti lično ili putem računa Muslim Aid Sarajevo: 

ZA UPLATE IZ BiH: 

Broj računa: 141 306 53200019 21

Primalac: Muslim Aid Sarajevo, Koševo br. 10, 71 000 Sarajevo 

Svrha: Članarina za mobilnu biblioteku 

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA: 

Account with institution: BBIBBA22XXX

BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO 

Beneficiary customer: MUSLIM AID PREDSTAVNIŠTVO SARAJEVO, KOŠEVO 10, SARAJEVO BiH

IBAN/Account number BA391413065310096766

Svrha: članarina za mobilnu biblioteku