fbpx

U Zenici otvoreno igralište za djecu s poteškoćama u razvoju

Muslim Aid još jednom pokazao važnost edukacije i socijalne inkluzije djece s poteškoćama u razvoju otvaranjem igrališta prilagođenog upravo njima.


U Zenici, na Kamberovića polju, 05. 11.2013. Muslim Aid je, u saradnji sa partnerima, otvorio igralište za djecu s poteškoćama u razvoju. Muslim Aid- ovi partneri, ovoga puta, bili su Kantonalno udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa “Dlan” Zenica i Općina Zenica. Donator izgradnje igrališta je Muslim Aid Sarajevo, a Općina Zenica je ustupila zemljište.

Nakon kraćeg uvoda i djece koja su se potrudila da obogate i uljepšaju program svojim recitacijama uslijedila su zvanična obraćanja glavnih sudionika. Prisutnima se obratio predsjednik Udruženja “Dlan”, Selvedin Dedić, zahvalio se svima koji su pomogli realizaciju projekta.

“Kako kažu, ko priča manje radi, ali mi više radimo. Želim da se zahvalim donatorima, organizaciji Muslim Aid, premijeru Zeničko-dobojskog kantona Munibu Huseinagiću i svima koju su nam dali podršku u realizaciji ovog projekta”, kazao je Dedić.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Huseinagić pozvao je sve ljude da pomognu Udruženju “Dlan” i njihovim članovima.

“Mi moramo voditi računa o ovoj djeci, ne smijemo pustiti da samo roditelji o njima brinu. Mi smo to prepoznali i podržali smo projekt Udruženja ‘Dlan’. Pozivam sve koji su u mogućnosti da pomognu ovim ljudima da olakšaju život svojoj djeci”, kazao je Huseinagić.

Direktorica Organizacije Muslim Aid Sarajevo, Edina Šehić, koja je istakla da je Muslim Aid imao veliko zadovoljstvo učestvovati u ovom projektu. “Ovo je tek početak naše saradnje i sarađivat ćemo i u narednom periodu, a sve u cilju sprovođenja inkluzije i da svi budemo zajedno bez predrasuda”, izjavila je Šehić. Djeca su bila i više nego ushićena zato što su dobila svoj prostor za igru i edukaciju prilagođen upravo njima. U toku programa djeci su bili obezbijeđeni hrana, piće i slatkiši, što je upotpunilo njihovu radost. Na kraju,igralište je svečano otvoreno puštanjem bijelih golubova. 

 Više fotografija možete pogledati na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/nvo.bih