fbpx

Za ljepši Ramazan žrtvama poplava

Podjela ramazanskih paketa stanovništvu ugroženom od poplava

U petak je Muslim Aid BiH ponovo posjetio poplavama ugroženo stanovništvo. Podijelili smo Udruženju građana Civilnih žrtava rata općine Maglaj 250 prehrambenih paketa kako bi i oni osjetili radost posta i imali ugodnije mubarek dane. Porodicama Civilnih žrtava rata općine Maglaj koji su bili žrtve poplava I koji se nalaze u stanju socijalne pomoći podijeljeno je 207 paketa, dok je UG CŽR odlučio podijeliti 21 paket Udruženju šehida i poginulih boraca, te 22 paketa JOB-u Maglaj, obzirom na tešku situaciju pripadnika ovih udruženja.

Narod se itekako obradovao ovim paketima tako da je i za nas bio neopisiv osjećaj imati tu čast pomoći onima kojim je pomoć potrebna. Predsjednik udruženja, gosp. Malkić Miralem, nam se duboko zahvalio i izjavio kako su ovo dosada najkvalitetniji paketi pomoći koje su primili. Takve izjave puno znače jer ukazuju na činjenicu da je pomoć otišla zaista u prave ruke i da je vrijedilo preći toliki put. 

Za Muslim Aid BiH ovo predstavlja motiv da ide dalje sa akcijama pružanja pomoći ““ tek je početak Ramazana i Muslim Aid nastoji obići u ovom mjesecu što više mjesta i podijeliti ovakve pakete stanovnicima koji su ove godine doživjeli potpuni preokret u životu. Time im  nastojimo olakšati novi početak i pružiti osjećaj kako ih nismo zaboravili.