fbpx

Započeo projekat plasteničke proizvodnje u Travniku

Korisnici projekta plasteničke proizvodnje u Travniku imali su priliku upoznati se sa principima uzgoja poljoprivrednih kultura u zatvorenom prostoru.

U periodu od 5. do 6. 09. 2016. godine u općini Travnik održana je edukacija na temu plasteničke proizvodnje za korisnike projekta na području ove Općine. Teorijske edukacije za korisnike imale su za cilj predstaviti korisnicima značaj i prednosti proizvodnje u zatvorenom prostoru ali i upoznati ih sa osnovnih principima uzgoja poljoprivrednih kultura u plastenicima. Edukacijama je prisustvovalo 20 korisnika sa područja općine Travnik. Projektat plasteničke proizvodnje u Travniku baziran je principima sufinansiranja gdje krajnji korisnici sufinansiraju 20% ukupne vrijednosti plastenika dok Muslim Aid Sarajevo (za LDSC) i općina Travnik u ukupnoj vrijednosti projekta učestvuju sa po 40%.

Nakon održane teorijske edukacije na temu plasteničke proizvdnje korisnicima su postavljeni plastenici i isporučene sadnice za jesenju sadnju/sjetvu. Monitoring projekta na terenu u Travniku slijedi u narendom periodu od dvije godine.